Hypnosebehandling – Tandlægeskræk – angst for tandlæger

Info om hypnose og tandlægeskræk:

hypnose-behandling-tandlægeskrækOkay, de tider hvor smeden var den man gik til, hvis man havde ondt i tænderne, er heldigvist fortid. Der er sket mange forbedringer indenfor tandlæge branchen. Tandlægerne er blevet meget mere bevidste om hvordan de skal hjælpe brugeren, til at komme igennem tand behandlingen på en mere tryg og human måde.

Alligevel er der rigtig mange, som stadig døjer med uro eller ligefrem angst, for at gå til tandlægen. Noget af denne tandlægeskræk, har naturligvis sin “rod” , hvis jeg må bruge det udtryk, i fortidens temmeligt hårdhændede måde at behandle folks tænder på. En del mennesker vil stadig bære rundt på traumatiske oplevelser hos tandlægen, som dukker op fra deres erindring, og viser sig som angst og uro. Systemet frygter at det vil møde denne oplevelse igen, selvom behandlingen hos tandlægen bliver mere og mere effektiv og smertefri.

Hypnose som behandling mod tandlægeskræk:

Allerførst er det nødvendigt med hypnosen, at hele og bearbejde den eller de traumatiske oplevelser, som det ubevidste sind forbinder med det at gå til tandlæge. Denne “programmering” skal standses, og kan standses effektivt med hypnose. Derefter kan man via hypnosen, præge sindet til at have en mere positiv og realistisk forventning, til tandlægebesøget*. Den positive forventning, skaber større afslappethed i nervesystemet, og jo mere man slapper af, jo mere kan man kontrollere, hvis der er en evt. smerte.

Der findes adskillelige hypnoterapeutiske teknikker, som har vist sig brugbare, for at kunne kontrollere kroppen og afslappetheden. Du kan læse mere om hypnose og smertebehandling og smertekontrol her