Social-fobi – Social angst

Behandling med hypnose af social fobi

social fobi behandling af social angst med hypnose

social fobi

Er du nervøs, når du er sammen med andre mennesker? Hader du bare “præsentations runden” hvor din tur langsomt men uundgåeligt nærmer sig, imedens din hjerte slår hurtigere og hurtigere. Ja så lider du nok af social fobi.

Definition

Slår man Socialfobi op i wikipedia står der: “Socialfobi eller socialangst er angsten for at være i selskab med andre personer. Det anslås, at mellem 5 % og 7 % af befolkningen lider af denne fobi” Angsten er ligeligt fordelt mellem kvinder og mænd. Den sociale angst kan være invaliderende i større eller mindre grad, fra at den pågældende angste undgår bestemte situationer, til helt at trække sig væk af det sociale liv, uddannelse, parforhold, o.s.v.

Årsager til social fobi

Årsagerne til at en person lider af social fobi eller angst, kan være mangfoldige. Åbenlyse grunde kunne være mobning i de tidligere skoleår, som har sat sig som en frygt for andres reaktioner og meninger. Personen mangler ressourcer som evnen til at sige fra, mod, selvtillid, selvværd.

Behandling med hypnose

I hypnose og hypnoterapi er der flere måder at “angribe den sociale fobi på” Ofte er det om forholdet til en selv, som skal styrkes igennem øgede ressourcer til en større uafhængighed eller selvkærlighed, så omverdenen ikke får den alt dominerende rolle, som personen indtil nu har givet den*.
Er den sociale fobi baseret på ubehagelige oplevelser fra fortiden, kan regression (tilbageførsel) til situationen være en måde at slippe fobien på. Her er der måske brug for at arbejde med selvtilgivelse (eller tilgivelse af andre), så mønsteret ikke bliver bragt op til nuet.