Slip klaustrofobi med hypnose

Klaustrofobi hypnose behandling

fjern klaustrofobi med hypnose behandling af klaustrofobiske reaktionerHvad er klaustrofobi?

En klaustrofobisk oplevelse kan være temmelig voldsom. Måske kender du oplevelsen af pludselig ikke at kunne komme væk, at pladsen bliver for trang, at alting snævrer sig ind. Du oplever sandsynligvis en klaustrofobisk reaktion.

Symptomerne kan minde om dem som personer med elevatorer, tog, flyskræk, højdeskræk har. Panisk angst, tunnelsyn, svimmelhed, kvalme, ubehag. Årsagerne kan være mange. Jeg har igennem årene behandlet adskillige tilfælde af klaustrofobi. Nogen har traumer omkring deres fødsel, andre har siddet fast et sted eller er blevet holdt fast.

Hypnoses virkning på klaustrofobi

hypnose klaustrofobi behandling slip klaustrofobi med hypnoseSom på mange andre irrationelle angst prægede reaktioner, er hypnose effektiv i behandlingen af klaustrofobi og kræver ganske få behandlinger. Dette er et faktum*. Når det ubevidste sind i hypnosen har lært at det ikke er farligt at være det pågældende sted, uanset om det er i en elevator, et fly eller inde i et rum, så reagerer nervesystemet mere roligt. Flugt mekanismen er slukket og virkeligheden kan fremtræde mere som den er, nemlig sikker.

Definition:
Klaustrofobi er en angstsygdom, som indebærer frygt for indelukkede områder. Klaustrofober kan få panikanfald eller frygte at få et anfald af vild panik, i situationer som at være i elevatorer, tog eller flyvemaskiner.Omvendt vil folk, som er sårbare over for panikanfald ofte udvikle klaustrofobi. Kilde: wiki
Klient Case fra Hypnotias klinik:
Mandlig klient kommer med klaustrofobisk angst for flyvning. I hypnosen bliver klienten bliver ført tilbage til en barndoms situation, hvor han som lille uforskyldt kommer til at lukke sig selv ned i faderens store værktøjskasse. Han får sig lirket ud men har efterfølgende angst op igennem tilværelsen. I hypnosen lærer det ubevidste sind at give slip på sin generalisering om at “lukkede rum er farlige”  Klienten rapporterer efter 1 session en væsentlig forbedring, og kommer endnu en session for at få forstærket den nye respons.