Jalousi – er du jaloux?


Hypnose behandling af jalousi

3pers

Jalousi kan i rigtig mange tilfælde koges ned til en enkelt sætning nemlig: frygten for ikke selv at have nogen værdi. Den jaloux person vil igen og igen scanne sin omverden igennem, for at finde beviser for denne påstand.
Denne frygt vil lidt efter lidt skabe en dyb usikkerhed i personen, pludselig bliver verden en trussel og man begynder at sammenligne sig ubevidst med alle andre – også partnerens venner, bekendte o.s.v og begynder at se spøgelser alle vegne, da alle jo er sødere, skønnere, lækrere o.s.v. Dette udarter som oftest til en klæbende kontrol, som skubber partneren længere og længere væk!!

Derfor handler det ofte om at blive så glad for sig selv, at ens indre kerne uanset hvad, forbliver hel. I langt de fleste tilfælde er det iøvrigt bare spøgelser man ser, og der er intet reelt hold i den “utro fornemmelse” – det hele er en indre angst for ikke at være god nok.

Mine erfaringer med jalousien, er at se jalousien som et overflade symptom på før omtalte mangel på selvværd. Hypnose behandlingen skal derfor rettes mod at styrke det lave selvværd. Dette er i mange tilfælde nok til at jalousien forsvinder eller mindskes til hvad der kunne kaldes en positiv jalousi – et tegn på at man holder af modparten og ikke ønsker at miste den pågældende*.