AquaFobi – Hypnosebehandling af vandskræk

Info om Aquafobi eller det at være bange eller angst for vand.

hypnose behandling aquafobi vandskræk vandangstVand som fænomen er både fascinerende, vidunderlig, livgivende men for nogen også temmelig skræmmende. Det handler om hvilke associationer vi knytter til vandet. Det er naturligvis nødvendigt at have en vis portion sund respekt for vand, da vand skal omgås med omtanke.

Det betyder dog ikke at følelser som frygt eller uro, skal herske når man bader eller er i forbindelse med vand på andre måder. Er man urolig ved at køre igennem en tunnel, som fører under noget vand eller eller frygter man at træde ned i børnepoolen i den lokale svømmehal, er der noget galt. Dette er en irrationel adfærd, som er båret af en urealistisk og uvirkelig forventning til det at have kontakt med vand.

Flovhed

Jeg har i tidens løbet registeret, at det ofte har været flovt for mine klienter, at lide af vandskræk. Det ikke at turde at gå ned i børnebassinet i svømmehallen eller bare træde ud i vandkanten ved en badestrand, som “alle” bare kan gøre, har fyldt dem med flovhed og skam. Dette er igen resulteret i at personen har “gemt” sin vandskræk væk, og undgået alle situationer, hvor denne flovhed kunne opleves.

Hypnose som en effektiv hjælp mod vandskræk*

Lider man af vandskræk, skal man huske at man er styret af dybe urinstinkter, som bare vil hjælpe en til at overleve. Derfor er der intet flovt i at opleve, at kroppen er angst. Angsten er et grundvilkår i det at være menneske, og er der netop, for at minde os om at vi skal se at komme væk. Havde vi ikke angsten, så ville vi sandsynligvis ikke klare os særligt længe på denne jord. Det betyder ikke at angsten skal herske i vores liv, heller ikke når det gælder vand.

I hypnose kan man med forskellige teknikker, hjælpe det ubevidste til at give slip på vandskrækken, så det lærer at se og opleve vand, på en mere tryg og afslappet måde.