Stress behandling med hypnose

Info om stress
Stress er en psykologisk belastning af sindet, som også kan kan have en række fysiske symptomer. De fysiske stress symptomer kan være forhøjet blodtryk, koncentrationsbesvær, søvnløshed, rastløshed, irritabilitet og smerter i f.eks maven.
Man skelner mellem forskellige typer af stress:

Den kortvarige, som kan være en begrænset periode af overarbejde på jobbet eller en kommende eksamen.

Den langvarige stress, kan være forårsaget af en længerevarende ændring af personens normale liv som sygdom i familien eller arbejdsmæssig karakter.

Andre former for stress typer kender man PTSD – post traumatisk stress syndrom. Denne stresstype er især kendt blandt krigsveteraner, hvor psyken og sindet ikke har været i stand til at bearbejde og integrere de voldsomme oplevelser.

hypnose stressDu kender det sikkert – tankerne drøner rundt i hovedet, kroppen er hektisk, hjertet slår hurtigere, din tolerancetærskel er mindre osv. Du er stresset.

En typisk adfærd, som en stresset person har, er ikke at kunne overskue tingene. Det hele hober sig op og bliver uoverskueligt.

Stress og tid

Det er ofte tidsperspektivet som spiller ind, når stress opstår. Pludselig skal en masse nås på kortere tid. Den rationelle hjerne, som er ganske begrænset når det gælder om at arbejde med mange ting på en gang, slår fra.

Nogle stressede kan opleve det, som at få “blank skærm”, hvor alt står stille. En ganske fomo-angst for ikke at være onlinenaturlig refleks i sindet, som alle oplever fra tid til anden, men for den stressramte er det bare mere af samme skuffe. Irritationen bliver trigget yderligere, som så igen forstærker reaktionen.

Negative cirkler

Meget stress bunder i dårlige cirkler, som bider hinanden i halen og skaber endnu mere stress. Cirklen skal brydes og omformes til en positiv cirkel. Faktisk ligger noget af løsningen givet i det nuværende stress-mønster. At lade begivenheder/situationer forstærke hinanden, bare med positivt fortegn.

Behandlingen med hypnose

Behandlingen af stress er derfor at afdække årsagen til de enkelte elementer i mønsteret.
– Hvor starter det egentligt?
– Hvad sætter stress reaktions kæden i gang?
– Hvad mangler man af ressourcer i den pågældende situation og hvordan skulle det egentligt se ud, ideelt set?
– Hvilke ubevidste mønstre og programmer arbejder i underbevidstheden?
Samtidig ligger der en gavnlig behandlingsfaktor gemt i selve hypnosen, nemlig den dybdeafspændende effekt som hypnose har. En effekt der har en meget direkte indflydelse på stress, både kropsligt og mentalt*.

Relaterede artikler: Facts om hypnose  |  Priser  |  Antal behandlinger