Hypnose – en terapi i terapien

Aaaah, endelig er det onsdag igen, udtaler en klient, der for et stykke tid siden var i hypnose hos mig. Hypnosen har mange positive bivirkninger. En af dem er den afspænding, som klienten oplever, ved at blive ført i trance og ud af trancen igen.
Langsomt og systematisk gåes kroppen igennem, for at sikre en blid og effektiv nedstigen til det ubevidste sind. Spændinger slippes, tanker bliver set, som det de er – gæster der kommer og går. Indre billeder melder sig, men forfølges ikke.

Klienten oplever , måske for første gang?, værdien af bare at være. Intet at skulle. Langsomt slippes identifikationen med sindet. Lidt på samme måde, som når en person mediterer. En behagelig afslappet fornemmelse breder sig i hele kroppen, der hele tiden paces og forstærkes gennem hynotisørens hypnotiske anvisninger.

Herefter følger selve den hypnotiske proces, der også indeholder afspændende elementer. Gamle traumer opløses måske og giver klientens muskler den fred, som de i mange år har længtes efter. Sår efter svigt heles, og hjertet kan igen pumpe optimalt. Hele neurosens grundfunktion – spændingen (jvf Reich), bliver i denne afdeling udfordret.

På denne måde er der i hypnose indbygget “en terapi i terapien”. Alene den effekt, som dyb afspænding af sind og krop har, kan være med til at sætte skub i en positiv forandring hos klienten. Specielt den stressede klient, der befinder sig en “ond” selvforstærkende cirkel, kan høste frugterne af at blive ført dybt ned i denne healende tilstand af ro og velvære. At der i hypnose ydermere findes en række stærke og kraftfulde terapeutiske værktøjer, kan de fleste mennesker nok lære at leve med!.