Eksamensangst behandling med hypnose

Stresset eksamens elev

Eksamensangst

Info og behandling med hypnose

Ja uanset om man kalder det det ene eller andet, så kan følelsen af angst for eksamen være kollosal og fylde hele det pågældende eksamensskræk ramte  menneskes tilværelse fuldstændig.

Svedige hænder, rysten, bævende stemme, uvirkeligheds fornemmelser, kvalme og ubehag er nogle af de symptomer, som personen med eksamensangst har. Ser man rationelt på situationen skulle der jo ikke være noget umiddelbart at frygte men angst reaktionen kommer heller ikke fra det logiske bevidste sind. Reaktionen er funderet i det ubevidste sind. Derfor skal reaktionen også ændres her.

Hypnose er en fremragende katalysator, til at skabe adgang til ubevidste blokeringer som angst for eksamen. Det behøver ikke engang at tage særlig lang tid. Min erfaring er at et par sessioner er nok til en ændret reaktion, som gør en forskel for klienten*.

Unge mennesker og eksamensangst

Jeg har haft mange klienter igennem min klinik og hjulpet dem af med angsten via hypnose og terapi. Specielt unge mennesker har optrådt hyppigt på listen. Det dejlige ved at arbejde med unge mennesker er, at de endnu ikke helt har færdigdannet deres rationelle sind, og er derfor mere fantasifulde og meget nemme at arbejde med i hypnosen.

En af kendetegnene ved de unges angst problemer er, at de ofte har blandet “det at være” med “det at gøre” Med dette menes at de unge ofte har lagt hele deres identitet i deres skolearbejde og at hele deres identitet så at sige står eller falder med eksamensresultatet. Dette kan være med til at “skræmme” vores følelse af at være god nok og på den måde forstærke eksamensangsten. Vores “sjæl” bryder sig ikke om at blive vurderet på et simpelt tal. Så stejler den og vil væk, og så er det at vi oplever angst og ubehag.

Skil tingene ad

I hypnoseterapien kan man lære at skille “Jeg er” fra “Jeg gør” Man er nødt til det, for at kunne blive rolig igen. Fortælle det ubevidste, at det aldrig bliver vurderet en følelse af at være okay eller ej men kun på en færdighed. Så sker der virkelig noget. Man husker i eksamens situationen, at dette er noget jeg gør. Bagved slapper selvværdet af, det føler sig ikke længere truet og giver plads til ro og afslappethed.
Du er velkommen til at ringe ( 61419301 ) eller maile martin@hypnotia.dk for mere info eller tid. Book også gerne online lige nu hvis du tænker at du vil af med din eksamensangst med det samme.